Handler kvinnedagen om mer enn eget seksualliv? Kommentator Ingunn Økland stiller i dagens Aftenposten.no et berettiget spørsmål: «Er det frigjørende at unge, norske kvinner blottlegger eget seksualliv?» Og hun svarer selv: «Neppe for dem som virkelig kunne trenge 8. mars.»
Økland sikter til den bredt anlagte 8. mars-artikkel i Dagbladets lørdagsmagasin, der fire unge kvinner med gigantiske røde trutmunner pryder coveret, og hun sikter til oppslaget i VG Helg, der fem kvinner er avbildet med et slags banner der det står «Unge kvinner om sex, kropp og jobb». Men, som Økland sier: «Nå når pressen har fått sitt, kan det være tid for å spørre: Hvis disse jentene er representative for vår tids yngre feminister, hvem er det de kjemper for, og hva vil de oppnå?»
Med henvisning til Ayaan Hirsi Ali, som har påpekt at vestlige intellektuelle har akseptert en urimelig lagdeling av egne samfunn og at man i «respekt» for fremmede kulturtradisjoner aksepterer langt dårligere levevilkår for andre grupperinger enn for sin egen, mener Økland at kritikken har en særlig brodd mot feministbevegelsen: «For hvordan kan det ha seg at denne bevegelsen nå vegrer seg mot å bruke sine velutviklede metoder for synliggjøring og samfunnskritikk på minoritetskvinnenes forhold?»
Vi gjør Øklands ord til våre på dagens 8. mars: «Unge feminister kan offentlig bejuble sitt eget underliv, tilsynelatende uten bekymring for at andre skamferes.» (Men vi ville byttet ut unge med fastlåste).
Minoritetskvinners rettigheter krenkes«Det er mangel på likestilling i mange minoritetsmiljøer,» mener stortingsrepresentant Saera Khan (Ap), som oppfordrer politikerne til å våge å kjempe for minoritetskvinnenes rettigheter. Khan påpeker også at mange lar minoritetskvinnenes rettigheter bli krenket i redsel for ikke å være politisk korrekt, melder Magazinet.no.
HRS sender oppfordringen fra Khan tilbake til hennes selv – og minner henne på at hun per i dag er den eneste kvinnen på Stortinget med minoritetsbakgrunn. Hun sitter til og med i Kommunal- og forvaltningskomiteen, som nettopp har integrerings- og innvandringspolitikken som et av sine hovedtema. Hva kan vi vente fra deg, Khan?
Vil likestille verneplikten Det skader likestillingen at bare menn må i militæret, sier SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen, til Afteposten.no. HRS venter i spenning når norske kvinner trer inn i forsvaret iført burka eller kanskje bare en enkel hijab?
Retten til å ikke skjule seg Kledd i konservativt tøy marsjerte kvinner gjennom hovedstaden i verdens folkerikeste muslimske nasjon Indonesia, der de protesterte mot et lovforslag som er til behandling i nasjonalforsamling. Forslaget kan ende med en lov som gir fengselsstraff for de som kysser i offentlighet, til kvinner som viser bare skuldre og ben eller til de som i full offentlighet viser frem kunstverk med nakne mennesker. Loven er egentlig en anti-pornolov, men favner også det som oppfattes som «frimodig oppførsel», melder VG Nett