I Belgia stiller nå Islampartiet (Islam-partij) til valg i minst 28 kommuner til høsten. Kommunene ligger i Brussel og Vallonia. Så hva vil dette partiet?
Jo, de vil kjøre «saudi-style»: menn og kvinner skal separeres på bussen. Målet er en 100 prosent shariastat – i Belgia.
Lyver uten blygsel
Så kommer løgnen: – Vi ønsker en islamsk stat uten å røre ved den belgiske forfatningen. Vi er opptatt av verdiene i religionen vår, sier byrådsmedlem i Anderlecth, Redouane Ahrouch.
Ikke røre forfatningen? Som er sekulær. Vil man ikke ha en shariastat likevel?
– Jeg er forferdet over dette partiet. Dette er ikke Europa, det er å spytte på Europa, sier statssekretær for asyl og migrasjon, Theo Franchen.
Franchen fortsetter slik:
“A political party called ‘ISLAM’ is growing in Belgium. They openly call for the introduction of Shariah law. The Shariah is in violation with human rights. Shariah parties therefore are antidemocratic. These are wolves in sheep’s clothing. ( … )
Classic example of taqqiya: these Islamists want to install a ‘100% Islamic state’ in our country, but ‘without touching the constitution’. Impossible lies. I wonder what their off camera campaign looks like.”
Reaksjonene er sterke fra politiske hold, uansett partitilhørighet.
Byrådsmedlem Ahrouch, på sin side, ønsker å bevise med sitt virke at ekstremister er en minoritet i det muslimske samfunnet. «Mange muslimer vil stemme på oss fordi de er lei av at vår tro knyttes til terrorisme. Vi vil vise at ekstremistene er et lite mindretall.»
Nå ja, vi husker terroristen i Paris november 2015, Salah Abdeslam og hans tilknytning til Brussel og den beryktede bydelen Molenbeek. Etter terroren i Paris og Brussel, sjekket belgisk politi en fjerdedel av samtlige beboere i bydelen for å øke sikkerheten i Brussel, og avslørte i den forbindelse 51 organisasjoner med antatte forbindelser til terrorisme, meldte nettsiden Politico.eu.
Mange av de involverte i terrorangrepene på Paris og Brussel i 2015 enten bodde eller opererte herfra. Hovedmannen, den da internasjonalt etterlyste Abdeslam, skjulte seg i bydelen i fire måneder før han ble pågrepet rett før terrorangrepene i Brussel. Ettersom Abdeslam er født og oppvokst i området, hersker det liten tvil om at flere i bydelen må ha visst både hvem og hvor han var, uten å melde fra til myndighetene. Opprørspoliti måtte da også utkommanderes i forbindelse med pågripelsen, da en stor gruppe unge menn gikk til angrep på politiet mens de erklærte sin støtte til «helten».
Økt stemmevolum
I 2012 fikk Islampartiet inn to representanter i lokalpolitikken. Dette forventes å øke nå. For muslimer er så lei av å bli knyttet til terror, heter det fra samme Ahrouch.
I Brussel anslår man nå at 25 prosent av befolkningen har bakgrunn fra den islamdominerte verden, de fleste tyrkere og marokkanere. Det går «sterkt», som man sier det i Danmark, i byen som omtales som den verste jihadistproduserende byen i Europa.
I Belgia, på snart 12 millioner innbyggere, har det i løpet av sju år tidoblet antallet potensielle terrorister i Allahs navn. I 2010 hadde myndighetene registrert 1.875 jihadister. I dag er antallet 18.884!
I Nederland forventes det islamske partiet Denk å øke stemmevolumet i tiden fremover. Lederskapet der brøt ut av det nederlandske Arbeiderpartiet og startet opp Denk. De jobber for mindre «islamofobi» i landet, mindre «rasisme» (mot muslimer), og mot sosial marginalisering av de samme. I 2017 fikk Denk inn tre representanter i nasjonalforsamlingen.
Koster dyrt
Norske Arbeiderpartiet, ved statsråd og deretter statsminister Odvar Nordli, åpnet den hodeløse innvandringen til Norge på 1970-tallet. Gro Harlem Brundtland fulgte opp, det samme gjør Jonas Gahr Støre. Vi glemmer ikke milliardene kun enslige mindreårige asylsøkere vil koste oss etter at Ap og co. heiet frem migrantene i 2015: Kostnadene for enslige mindreårige som søkte asyl i Norge i 2015, er på rundt 5,5 milliarder kroner per år.
Konkret er dette tallene: Til Norge kom det 5480 enslige mindreårige asylsøkere (EMA) i 2015. Rundt 1.100 av dem skal være under 15 år. Over en seksårsperiode vil dette koste over 9 millioner kroner per EMA under ni år. Totalt for de 1.100 blir dette nesten 10 milliarder kroner. På seks år, altså.
EMA mellom 15 og 17 år er mindre kostnadskrevende, det vil si 4,4 millioner per person over en seksårsperiode i henhold til Finansdepartementet.
For de om lag 4.400 EMA i 2015 i denne alderskategorien er prislappen nesten 19 milliarder over en seksårsperiode. Da er vi på anslagsvis 29 milliarder kroner over seks år. Altså kun for EMA som kom i 2015.
Og så kan det en sur dag vise seg at svært mange av disse ikke vil stemme på Ap, slik de tradisjonelt har gjort, med et norsk islamparti. En skjebnens ironi.