Antisemittisme

Moské bedt om å fremstille 7. oktober som en «modig operasjon»

Den fundamentalistiske moskeen i Hamburg, Den blå moskeen, fikk en mengde ordrer fra det iranske terrorregimet om å fremstille 7. oktober som en "modig operasjon". Bak moskeen står Det islamske senteret, som nå er forbudt i Tyskland. Også Den blå moskeen er stengt ned grunnet ekstremisme, men utenfor samles fremdeles muslimer i bønn. I ordrene fra Iran heter det at 7. oktober var et "naturlig svar" på "Israels forbrytelser". Det samme synet på Israel vil man finne i de fleste moskeer i Norge og på den politiske venstresiden. Forstår sistnevnte hvilke krefter man stiller seg sammen med?

Ytre venstre i Norge, ved eksempelvis aktivist-legene Erik Fosse og Mads Gilbert, la sin velsignende hånd over ayatollaene i Teheran som i 1979 ranet til seg makten i Iran. Konvertitten og kommunisten Trond Ali Lindstad omfavnet likeså de samme ayatollaene.

Alliansen ytre venstre og ekstrem islam er altså ikke noe nytt. De har sitt fellesskap i hat mot Vesten, mot USA, Israel og kapitalismen. Derfor ser vi disse kreftene på samme lag i demonstrasjoner i Europa, som hver eneste gang det er palestina-markeringer. De trives ideologisk svært godt i hverandres selskap.

Det ganske fornøyelige, om et slikt uttrykk kan brukes, er at de samme kommunistene fremdeles ikke ser ut til å ha forstått at revolusjonen spiser sine egne barn. Det gjorde de til gangs i Iran, noe som førte til at hundre tusener av iranske kommunister la på flukt mot Vesten utover 1980-tallet. Tror dagens kommunister at det vil bli særlig annerledes om islam tar over makten i et europeisk land?

Hundrevis av meldinger

I løpet av to år har det gått over 650 meldinger mellom lederen av Det islamske senteret i Hamburg og en iransk tjenestemann. Dette skriver det tyske mediet Der Spiegel.

Mohammad Hadi Mofatteh er leder for Imam Ali-moskeen i Hamburg, som drives av Det islamske senteret. Han har mottatt de mange meldingene over tjenesten WhatsApp fra den iranske tjenestemannen Mehdi Mostafavi i perioden mellom 2021 og slutten av 2023.

I tillegg til korrespondansen har myndighetene også funnet direkte forbindelser fra moskeen til Libanons Iran-støttede sjia-militsen Hizbollah. Tyske myndigheter har lenge hatt interesse for Imam Ali-moskeen, populært kalt Den blå moskeen, og mistenker menneskene bak for å samarbeide med Hizbollah.

I slutten av juli ble mistanken bekreftet etter flere razziaer over lengre tid. Det islamske senteret ble forbudt, mens Den blå moskeen ble stengt med den begrunnelse at den «fulgte radikale islamistiske mål».

I de mange meldingene mellom Mohammad Hadi Mofatteh fra Den blå moské og iranske Mehdi Mostafavi får moskeens leder «detaljerte instruksjoner», skriver Der Spiegel.

Han blir blant annet fortalt at han må presentere historien om Hamas’ angrep på Israel 7. oktober som «en modig operasjon» og en «naturlig respons» på «Israels forbrytelse»:

«Den islamske motstanden hadde ingen andre midler til å stoppe Israels forbrytelser… Takket være motet til den palestinske ungdommen, vil det sionistiske regimet aldri bli det samme», heter det i en av meldingene.

Følger «bare» sharia

Der Spiegel har også sett dokumenter som viser en direkte tilknytning til Hizbollah som dermed befester mistanken myndighetene lenge har hatt. Blant annet har en sjeik med ansvar for Hizbollahs «utenlandske relasjoner» skrevet i et konfidensielt dokument at han uttrykker «takknemlighet og påskjønnelse» til daværende leder av Det islamske senteret for moskeens «økonomiske, moralske og rådgivende støtte».

Hizbollah har vært registrert som en terrororganisasjon i Tyskland siden 2020, og alle aktiviteter og koblinger til Hizbollah har siden vært forbudt.

Tyske myndigheter har tidligere advart danske myndigheter om forbindelse mellom Den blå moské i Hamburg og den like fundamentalistiske Imam Ali-moskeen i København. Tilbake i 2019 kunne Jyllands Posten fortelle at foreningen bak moskeen hadde skrevet i sine vedtekter at Den blå moské i Hamburg «må overta eiendommene deres når foreningen bak en dag er oppløst».

Daværende leder av den danske avdelingen av Imam Ali-moskeen, Mohammad Khani, sa til avisen den gang at det ikke var «noe merkelig» i setningen fra vedtektene. Man fulgte bare islamsk lov sharia: «Rent juridisk innenfor islam må en moské, når den først er innviet, fortsette å være en moské. Og det er da muslimenes ansvar å sørge for det», sa han.

Tilbake i 2003 skrev den samme foreningen bak den danske moskeen i sine statutter at den var «underlagt» Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei. Imidlertid ble denne setningen senere fjernet.

I Oslo har vi Det Norske Imam Ali Senter i Tvetenveien, og vi har moskeen Tauheed i Olavs Hvervens vei, begge på østkanten, og begge er etter all sannsynlighet Irans lyttestasjoner på norsk jord. Men dette er ikke et tema for norsk offentlighet, en offentlighet som sover søtt mens den islamske elefanten spiser seg større for hvert år som går.