Antisemittisme

Jødehatet syder hos Rabita-moskeens Basim Ghozlan – støtter åpent Hizbollah

Skattemilliarder drysses over trossamfunn der åpen terrorstøtte synes å være normalisert og sanksjonsfritt. Rabita-moskeens Basim Ghozlan gir et grelt eksempel på hvilke holdninger norske skattebetalere finansierer framveksten av. -Jeg støtter ikke Hizbullah, bortsatt fra når de angriper Israel, skriver Ghozlan på Facebook.

Det er tilsynelatende ingen grenser for hva norske skattebetalere tvinges til å finansiere over skatteseddelen. Mandag belyste vi hvordan demokratisk innstilte nordmenn bidrar til å finansiere det israelerne kaller «Pay-for-slay», det vil si at de palestinske selvstyremyndighetene (PA) utbetaler «pensjon» til familiene av terrorister som enten drepes i kamp mot det israelske forsvaret (IDF) og som oppnår status som «martyrer», eller som fengsles etter å ha begått terrorhandlinger i Israel.

Tilsvarende går milliardbeløp til moskéer i trosstøtte – en støtteordning som opprinnelig ble innført for å bevare en kristen norsk kulturarv, men som per i dag fungerer slik at den undergraver den samme arven. Høyres nylige forslag om å kutte statsstøtten til trossamfunn er godt, men fabelaktig sendrektig. Dette burde vært gjort for lengst, ikke minst var anledningen tilstede i 2019.

Finansiering av innvandret fanatisme

Det som skjedde for fem år siden kommer i tillegg til trosstøtten, men illustrerer til fulle hvilke bisarre avgjørelser politikere tar på vegne av folket. Vi skrev om hvordan ytterliggående islamske miljøer fikk ekstrastøtte til å konvertere kirker til moskeer, og vi intervjuet tidligere justisminister, Per-Willy Amundsen:

 – Stopp islamiseringen, fjern alle tilskudd og stans all offentlig finansiering av islam. Det er ikke skattebetalernes oppgave å finansiere en lovreligion som ikke har tatt steget ut av middelalderen, sa Per-Willy Amundsen til HRS, og fortsatte:

 – Nok en gang får vi presentert grelle eksempler på hvordan det aktivt legges til rette for å fremme islam på bekostning av vår kristne kultur og identitet. Det er knapt så man tror det er mulig, særlig når det skjer mens KrF innehar ansvarlig statsråd og FrP sitter i regjering. Jeg vemmes.

At norske skattebetalere fortsatt tvinges til å betale for innvandret fanatisme handler om politisk uvilje mot å stoppe praksisen. Riktignok har Norge signert internasjonale avtaler som forbyr forskjellsbehandling av muslimske troende og kristent troende, men det er ingenting i veien for å kutte støtten til alle trossamfunn og overføre kirkebygg til kulturbudsjettet, slik HRS har tatt til orde for i alle år. Nå er tiden overmoden, og krigen i Midtøsten utløser religiøse følelser som illustrerer behovet for å strupe finansieringen.

Samles i jødehatet

Vi har i en rekke saker belyst hvordan man bør man lytte til hva sentrale personer i moskémiljøene faktisk sier dersom man skal forstå det framvoksende jødehatet. Basim Ghozlan i Rabita-moskeen har sagt klart og tydelig at «Israel har ikke rett til å avvikle Hamas» og at jødene må finne seg et annet sted enn Israel. Minotenk-konvertitten Linda Noor har vært like tydelig når hun forsvarer Hamas: – Vi vet ikke om det var planlagt eller ikke å drepe sivile, har hun hevdet.

Nå gir Ghozlan sin åpenlyse tilslutning til Hizbollah, den islamistiske terrorgruppen med base i Libanon. I en lang meningsutveksling på Facebook skriver Ghozlan at han støtter terrorgruppen når de angriper Israel.

Han er ikke alene om jødehatet. Det putrer ivrig av jødehat fra Syeda Nasim Rizvi også. Rizvi er nestleder i både Buskerud Innvandrerråd (BIR) og Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL) Hun dukker opp i kommentarfeltet.

Rizvi gir ikke bare Hamas og Hizbollah sin uforbeholdne støtte, hun kaster seg ut i konspirasjonsteorier om at jødene har en plan om å ta over hele verden.

For den som husker tilbake, var Drammens-imamen Noor Ahmad Noor i den muslimske menigheten Minhaj-ul-Quran, imamen som hyllet Hitler og oppfordret til drap av jøder på sin Facebookprofil, også aktiv i Drammen og omegn tros- og livssynsforum.

Minotenks Linda Noor er mer diskret. Hun har ganske enkelt postet et libanesisk flagg på Facebook. På samme tid kan man undres over hvorfor hun poster flagget når det er svært tydelig uttalt at det er Hizbollah som er målet for Israel. Den jevne libaneser støtter ikke terrorgruppen. Tvert imot lider Libanons befolkning under islamismen.

Som veteran Tore Larsen påpeker i utvekslingen med Basim Ghozlan, er Hizbollah absolutt ikke noen frelse for libaneserne.

Hizbollaher en autoritær bevegelse kjøpt og betalt av Iran, og som har forvandlet Libanon til en bananrepublikk som de holder som gisler. Jeg har sett hva disse svina har gjort med dagliglivet til folk i Libanon. Dette er altså folk du støtter, basert på ditt utsagn? Vanskelig å tolke deg noe annerledes. Men ikke overraskende gitt din sympati og propagandavirksomhet på vegne av Hamas. Dine tårer for sivile ofre i Libanon, er en krokodilles, Basim.

Hizbollah kjøpte nettopp inn disse apparatene nettopp for å drive effektiv sambandstjeneste i strid. Sambandsmidler er ikke unntatt fra å være mål i krig, Basim. Ingen internasjonale konvensjoner beskytter merkenavn som Icom, Motorola, NEC, Nokia. Visste du det? De eneste som opererer i et stridsmiljø og som ikke skal skades er farkoster og installasjoner som bærer røde kors eller røde halvmåne. Men Genève-konvensjonene beskytter ikke personsøkere.

Hezollahs modus operandi er ikke veldig mye mer annerledes enn Hamas’. Internasjonale konvensjoner er ikke annet enn fikenblad for noen av disse. Hezbollahs virksomhet er til skade for Libanon på stort sett alle samfunnsområder. De hindrer landets myndigheter å håndheve lov og orden. De forårsaker sekterisk vold, korrupsjon og dreper det lille som er igjen av demokrati som begynte å komme tilbake etter borgerkrigen. Og de bærer angivelig en del av skylden for den store eksplosjonen i Beirut havn i 2020.

De er en stat i staten, på lik linje med hvordan kokainlordene i Colombia og andre land i Latin-Amerika har gjort. De er ren gift for land som Libanon. Dette er folk du synes å støtte. Jeg baserer denne antakelsen på ditt latterlige utsagn på «hvilken side av historien» jeg måtte stå på. Smått kald krigsretorisk fra 1950-tallet, eller hva, Basim? Dette viser bare islamisten i deg. Og den kjenner vi jo godt.

Å anklage noen for rasisme viser bare at du har gått tom for argumenter og at du bare er sår og lei deg for at Hizbollah har gjort seg selv til latter. Du skjønner sikkert at mange i andre land i regionen begynner å lure på om Hizbollah er over middagshøyden. Nok av andre aktører (i tillegg til Israel) i regionen som egentlig synes denne aksjonen var en genistrek. Krigen er ikke over, men jeg tror nok du er på feil side av historien, habibi.

Stopp finansieringen

Det er påfallende hvordan det må en norsk veteran til for å påpeke den groteske terrorstøtten i moskemiljøet, for strengt tatt burde dette være en myndighetsoppgave.

Hvorfor brukes skattepenger på miljøer som åpenlyst forakter jøder og støtter terrororganisasjoner? Hvorfor slås det ikke ned på den systematiske antisemittismen? Hvordan kan aktører som åpenbart er ute etter å undergrave sekulære, demokratiske verdier motta statsstøtte – og sågar være regjeringens valgte dialogpartnere?

Når nordmenn reagerer på dette er det ikke rasisme, det er tvert om rasjonalitet. Det har aldri vært noen god grunn til å støtte ytterliggående moskeer og interesseorganisasjoner økonomisk, gitt det hatet de kultiverer, og man kan vanskelig finne et bedre tidspunkt å fjerne trosstøtten enn nettopp nå. Det man kaster penger på får man mer av, og det er vanskelig å se hvordan det skal være i skattebetalernes interesse å få mer terrorstøtte og mer jødehat.