Aktuelt

Legger ned

Det muslimske studieforbundet Ibn Rushd i Sverige legger ned virksomheten. Det skjer etter at det er blitt satt stopp for statstøtten.

I Sverige er det gjennom mangfoldige år avdekket at studieforbundet Ibn Rush er en del av det totalitære Brorskapet (se for eksempel her, herher og her). Man skulle tro at dette alvoret hadde sunket inn hos ansvarlige politikere. Men vi kan trygt slå fast at det har tatt sin tid.

På tampen av 2023 holdt for eksempel Malmø dette studieforbundet flytende gjennom svenske skattepenger i stor stil, og det i en by der svenskene er på vei til å komme i mindretall. Byen styres av sosialdemokratene, som innvilget 1,8 millioner kroner til Ibn Rushds id-feiringer i 2024-2026 (kun Sverigedemokraterna stemte imot).

Nå melder det svenske nyhetsbyrået TT at studieforbundet Ibn Rushs dager er talte. I alle fall til de står opp i ny drakt, kan vi jo legge til.

Beslutningen om avvikling ble tatt på en ekstraordinær generalforsamling og er en konsekvens av at Nasjonalt utdanningsråd (Folkbildningsrådet) vedtok at studieforbundet Ibn Rush ikke får noe statstilskudd fra 2025.

Det fremkommer også at flere kommuner og regioner nylig har trukket støtten til det kritiserte muslimske studieforbundet Ibn Rushd etter Folkbildningsrådets gjennomgang.

I en pressemelding fra Ibn Rushd skriver styreleder Gunnar Danielsson:

«Tapet av studieforbundet Ibn Rushd gjør at bredden og mangfoldet i den svenske utdanningen minker. Studieforbundet Ibn Rushd har hele veien profilert seg overfor den store muslimske befolkningen basert på den viktige ambisjonen om at muslimer skal være en naturlig del av Sverige.»

Man kan jo legge til: Svensker skal også naturlig høre til i Sverige – og de bør kunne kreve frihet fra de muslimske særkravene som studieforbundet Ibn Rushd har vært kjent for.