Antisemittisme

Selvstyremyndighetene oppfordrer til drap på jøder

Palestinerne på Vestbredden har selvsagt sin egen TV-kanal, og det som sendes der tas opp kontinuerlig av den israelske vaktbikkja Palestinian Media Watch. Men det som sendes her på arabisk blir aldri referert av norske medier. I og med at Norge sender 700 millioner kroner årlig til selvstyremyndighetene, burde vi vel få vite hva som skjer?

Mens norske politikere og medier kun er opptatt av den israelske statsminister, «Bibi» Netanyahus påstått manglende vilje til å inngå våpenhvile på Gaza, skjer det hele tiden ting på den såkalte «okkuperte» Vestbredden. Eller som stedet kalles i Israel – Judea og Samaria – som ble okkupert av Israel etter at de omkringliggende arabiske land hadde angrepet Israel i den 6-dagerskrigen fra 5. til 10. juni 1967.

Det som er viktig å huske er at etter folkeretten er det selvsagt tillatt å forsvare seg når man blir angrepet, og det er også tillatt å okkupere deler av den angripende parts territorium – i dette tilfelle Vestbredden eller Judea og Samaria. Men en okkupasjon skal alltid være en midlertidig tilstand i påvente av at partene forhandler seg frem til en varig løsning for hva som skal skje med det okkuperte området. Det endelige målet skal alltid være å bli enige om varige og sikre grenser mellom landene. Det forutsetter selvsagt at begge parter er villige til å snakke med hverandre.

Det er viktig å ha denne historikken i bakhodet når man skal ta stilling til Israels situasjon på Vestbredden, noe som er mangelvare hos norske politikere og medier. Dessuten – for å holde seg oppdatert om hva som skjer kommer man ikke utenom Palestinian Media Watch (PMW) som vi har omtalt flere ganger.

– Kill them one by one

PMW holder kontinuerlig oversikt over hva de palestinske selvstyremyndighetene (PA) serverer sine innbyggere på palestinsk TV. Den 5. juli ble dette innslaget sendt der den evigvarende presidenten Mahmoud Abbas’ rådgiver og shariadommer, Abdullah Harb, kommer med denne oppfordringen:

Allah, strike your enemies, the enemies of your religion… Allah, strike the aggressive Jews, strike them and their allies, O Master of the Universe, and those who support themboth politically and with weapons and money. O Allah, kill them one by one, Allah count them and kill them one by one, and do not leave even one of them, O Master of the Universe. (PMW’s oversettelse fra arabisk)

Som shariadommer i PA er Abdullah Harb en sentral person i kretsen rundt president Mahmoud Abbas. Når han på palestinsk TV ber til Allah om at alle jøder skal drepes så er det en klar oppfordring til alle palestinere om å gjøre nettopp det.

At oppfordringen fra shariadommeren ble tatt bokstavelig er dokumentert flere steder, blant annet av den arabiske nyhetsorganet Al Jazeera som den 4. august skriver:

At least two people have been killed and two others wounded in a stabbing attack near Tel Aviv, Israeli officials say, with police reporting a Palestinian suspect was “neutralised” and later died in hospital.

The stabbings took place during morning rush hour near a gas station and a park in the city of Holon in the south of Tel Aviv, Israel’s ambulance service said on Sunday.

The suspect, a Palestinian from the occupied West Bank, was killed by a police officer who arrived at the scene, the police said in a statement without elaborating.

The terrorist was quickly neutralised by one of our officers at the scene and prevented him from carrying out an even worse attack,” police spokesman Eli Levi said on Israel’s Channel 12.

PMW har kommentert drapene i sin artikkel den 5. august.

Moderate islamister?

President Abbas og hans medarbeidere fremstår «moderate» og forhandlingsvillige utad overfor vestlige land når penger skal utdeles, men innad – på arabisk – er det ikke noe forskjell mellom PA og Hamas. Men dette får ikke den vanlige leser og seer i Norge vite. Mediene dekker det ikke, de lar det norske folk leve i uvitenhet om hva slags folk Norge sender enorme beløp til. Som vi skrev i vår artikkel av 12.01.23 utgjorde beløpet i 2022 rundt 700 millioner kroner til PA.

Som de fleste er kjent med støtter Norge palestinerne med betydelige beløp, totalt ca. 700 millioner kroner i 2022, pluss ca. 300 millioner kroner til FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

I tillegg kommer flere hundre millioner USD fra øvrige donorland. Av disse midlene finansierer PA Palestinian Liberation Organization (PLO) med mellom 200 og 300 millioner USD, hvorav Fatah utgjør en egen organisasjon innen PLO. Det er palestinernes president Mahmoud Abbas som er styreleder i Fatah, og det er derfor i Fatah alle beslutninger tas.

Etter Hamas sitt angrep den 7. oktober i fjor der det er bevist at flere av UNRWAs ansatte deltok i massakrene innstilte de fleste vestlige land all støtte til organisasjonen. Hva gjorde Norge? Ikke bare fortsatte vi den økonomiske støtten – vi økte støtten fra 300 millioner kroner i 2022 til 475 millioner kroner i 2024.

Vår nåværende regjering generelt og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) spesielt opptrer som om de er helt uvitende om at jødehatet i PA er så intenst at president Abbas nære rådgiver, shariadommer Abdullah Harb, går ut offentlig på palestinsk TV med oppfordring om å drepe hver eneste jøde. Vi nekter å tro at dette kan ha gått administrasjonen i Utenriksdepartementet hus forbi.

Barth Eide må ha blitt orientert om hva som skjer, men later som ingenting da dette ikke passer i det narrativet han har skapt om nødvendigheten av politisk og økonomisk støtte fra Norge til et «fritt Palestina». Han har til og med på Norges vegne anerkjent Palestina som selvstendig stat med den følge at Norges utenriksminister nå er persona non grata i Israel.

Hvor er den fjerde statsmakt?

Den franske filosofen Charles de Montesquieu (1689 – 1755) anses som den person som satte kvalitetsstandarden for hvorledes et fungerende demokrati skulle bygges opp – med en lovgivende, en utøvende og en dømmende makt.

Men Montesquieu glemte én ting – den fjerde statsmakt, mediene. For hvordan skal et lands innbyggere, velgerne som bestemmer hvem til enhver tid skal utgjøre dem første statsmakt, det vil si Stortinget, bli informert om hva som skjer dersom mediene svikter sin oppgave? Det er selvsagt bekvemt for den til enhver tid sittende regjering at velgerne holdes uinformerte. Men da blir demokratiet meningsløst.

Når det gjelder hva som skjer i Israel er svikten hos norske medier tilnærmet total. Kun med noen få hederlige unntak formidles ikke hva som skjer på Vestbredden, der PA styrer. Hvis norske velgere hadde blitt fortalt at PA som mottar 700 millioner kroner fra skattebetalerne i årlig støtte samtidig som det på palestinsk TV oppfordres til å drepe alle jøder, hadde regjeringen Støre fått et forklaringsproblem de ikke kunne snakke seg ut av.

Vi i HRS ønsker å være et slikt hederlig unntak. Derfor følger vi med i hva som formidles av Palestinian Media Watch. Hvis flere på venstresiden hadde gjort det – og her inkluderer vi deler av Høyre – så hadde de kanskje innsett konsekvensen av hva slagordet «From the river to the sea, Palestine will be free» egentlig innebærer.

De kunne like gjerne ropt «Heil Hitler». For jødene ville resultatet blitt akkurat det samme.