Den kulturelle revolusjonen

Det tyske blodbadet

Terrorangrepet under mangfoldsfestivalen i den tyske byen Solingen krevde tre menneskeliv. Den ikke-returnerte syriske asylsøkeren Issa al Hasan (26) gikk amok med kniv mot tilfeldige ofre. To menn (67, 56) og en kvinne (56) døde. Åtte personer ble skadet, fire av dem alvorlig. Knivangrepene i Tyskland når bare unntaksvis avisspaltene. Antallet angrep er tusentalls - og økende. Og bak dem lurer den økte terrorfaren. Den islamske fascismen har slått dype røtter i Vest-Europa.

Masseinnvandringen til Tyskland de siste åtte årene er en historie om en varslet krise, og innvandringen til landet har fortsatt siden migrantkrisen i årene 2015-2016.

I januar i år meldte NRK at innvandringen til Tyskland øker kraftig. Den lille notisen i vår statskanal har nok gått de fleste hus forbi, men for tyskerne har økningen direkte betydning for hvordan deres egne barn vokser opp.

Antall asylsøkere i Tyskland økte kraftig fra 2022 til 2023. Totalt var økningen på over 50 prosent.

Totalt 351.915 mennesker søkte om asyl i Tyskland i 2023. Det er en økning på 51,1 prosent fra 2022.

Over 100.000 asylsøkere kom fra Syria, mens 62.624 kom fra Tyrkia og 53.582 var afghanere, opplyser tyske myndigheter.

Issa al Hasan, knivterroristen som denne gang var gjerningsmann, er del av en dyster statistikk som med all tydelighet viser at Tyskland står i en innvandret krise som er så stor at den har vokst landet over hodet. Alle statistiske piler peker i samme retning: Voldseksplosjonen har med islam å gjøre, og den vil tilta, ikke avta. Man kan ganske enkelt se på hvilke verdier og holdninger tyskerne har importert, slik det ble illustrert i storavisen Bild tidligere i år:

Ifølge en undersøkelse fra Niedersachsen Kriminologisk Forskningsinstitutt (KFN), sier et flertall av muslimske studenter (67,8 prosent): «Koranens regler er viktigere for meg enn lovene i Tyskland.»

Koranens regler var åpenbart viktige for den allahu akhbar-ropende, syriske al Hasan også, som selv har vist til sin tilknytning til IS, og der IS har gått ut med forklaring om at angrepet «er en hevn på vegne av muslimer i Palestina og andre steder i verden»

14.000 alvorlige knivangrep

Mens tysk politi har hendene fulle med å avklare hvorvidt al Hasan var alene om angrepet eller ei, hviler en dyster virkelighet over tyskerne. Bild anslår at det daglig er 60-70 knivangrep i Tyskland, og at skadeomfanget også er økende. Det tilsvarer godt over 20.000 knivangrep årlig.

Politiets statistikk i Tyskland har siden 2020 hatt knivangrep som en egen kriminalitetskategori.

Under overskriften «Voldelige forbrytelser som involverer knivangrep» presiseres det at knivangrep uten personskade er unntatt statistikken.

«Knivangrep» er forbrytelser der det i et angrep med kniv trues eller utføres direkte mot en person. Det er imidlertid ikke nok å bare bære en kniv for å bli registrert som et knivangrep.

Andelen (av voldskriminalitet totalt, min anm.) knivangrep i saker om farlig og alvorlig kroppsskade var 5,8 prosent i rapporteringsåret 2023 med 8.951 saker (2022: 5,6 prosent, 8.160 saker), og 10,9 prosent av ranslovbruddene (4.893 saker; 2022: 11 prosent, 4.195 tilfeller).

Den oppmerksomme leser vil se at antallet saker har økt betraktelig bare fra 2022 til 2023. Regner man sammen økningen i knivangrep og knivran er økningen på ufattelige 1.500 hendelser.

Politiet er klokkeklare på at utviklingen har med innvandring å gjøre.

Migrasjon
Tyskland registrerer for tiden en høy immigrasjonsrate. Som et resultat øker befolkningen og andelen ikke-tyskere i samfunnet som helhet øker. Det er sannsynlig at dette også gjenspeiles i et økende antall ikke-tyske mistenkte. Det kan antas at mange som søker beskyttelse har flere risikofaktorer for ulike kriminalitetsområder. Disse inkluderer bosituasjonen i førstegangsmottak samt økonomisk usikkerhet og voldsopplevelser. Når det gjelder voldskriminalitet, er det først og fremst migrasjonsdynamikken (Hvor mange ankomster og utreiser registreres?) og mindre nettomigrasjon (Hvor mange innvandrere blir?) som viser en sammenheng til kriminalitet. Dette tyder på at økningen i kriminalitet (spesielt blant ikke-tyske mistenkte) er knyttet til de spesielle forholdene knyttet til migrasjon. Disse inkluderer for eksempel det store antallet personer i førstegangsmottak samt mange korttidsopphold med hyppige flyttinger.

Opprinnelseslandene til gjerningsmennene opplyses å typisk være muslimske land, inkludert Syria, som er opprinnelseslandet til terroristen i Solingen.

Asylinstituttets fallitt

Det er flere forhold å bite seg merke i ved terroren i Solingen. Det ene er at syreren som begikk angrepet i det hele tatt var i Tyskland. Som Bild presiserer, skulle al Hasan vært uttransportert for lengst.

Syreren Issa al Hasan (26) kommer fra byen Deir ez-Zor og er sunnimuslim. Han kom til Tyskland i slutten av 2022, søkte om asyl i Bielefeld (NRW) og ble innkvartert i et flyktninghjem i Paderborn. Han skulle etter planen deporteres sommeren 2023 . Da myndighetene ikke klarte å finne ham i hjemmet, ble det ikke gjort flere forsøk på å deportere al Hasan. Selv ikke da han meldte seg igjen måneder senere i Solingen. Han hadde ikke tidligere blitt lagt merke til som islamist.

Det er også verdt å bite merke i at al Hasan har gått fullstendig under radaren. Det har ikke på noe tidspunkt vært oppfattet at han var radikal islamist.

Sistnevnte er kanskje ikke så underlig med henblikk på opplysningene fra Niedersachsen Kriminologisk Forskningsinstitutt, nevnt tidligere i artikkelen. Når nærmere 70 prosent av de unge, muslimske respondentene svarte at «Koranens regler er viktigere for meg enn lovene i Tyskland», tilsier det at begrepet «radikalisert» er vanskelig å fylle med meningsinnhold. Islamisters voldspotensiale er vanskelig å forutsi, mens det er islamister i enormt omfang.

Det er som vi har påpekt i en årrekke, eksempelvis her, skrevet for ni år siden: «I virkeligheten blir asylinsituttet kraftig misbrukt som et slags koldtbord av mennesker vi i liten grad vet hvem er eller hvor kommer fra. Falske identifikasjonspapirer og pass florerer og selges i store mengder i bl.a. Tyrkia. En del av de som kommer er naturligvis genuine flyktninger som har krav på all den hjelpen de kan få. Men en annen del kommer ikke som «desperate flyktninger», de kommer med forhåndskunnskap og høye forventninger til mottak, boliger og velferdsytelser. Avishistoriene og videoklippene som viser store grupper med påfallende aggressive unge menn som kaster nødhjelp, iverksetter demontrasjoner og opptøyer, angriper politibetjenter og klager på alt fra losji til mat er allerede utallige.»

At Europa ikke setter en stopper for vanviddet, er nær ubegripelig, men vanviddet fortsetter altså med uforminsket styrke, og krigen i Midtøsten kaster bensin på et allerede ulmende bål.

Økt terrorfare

Terroren i Solingen er del av et større bilde, noe som også påpekes i danske Weekendavisen. Jesper Vind skriver i Tyskland med kniven mot strupen at vi kan stå overfor en ny terrorbølge. Han stikker ikke fingeren i luften for å kjenne hvor vinden blåser fra, men viser til forskningen og professor Peter R. Neumann ved King’s College i London.

-Jeg tror at vi er i begynnelsen av en ny jihadistisk bølge. Det siste året har vi i Vest-Europa sett et mye høyere nivå av jihadistisk aktivitet enn årene før. Med Solingen er det sju gjennomførte og 21 forsøkte eller forhindrede angrep i Vest-Europa – det er en firedobling sammenlignet med 2022, sier den ledende tyske sikkerhetsforskeren Peter R. Neumann.

Neumann viser til at terrorangrepene både er hyppigere og kommer nærmere, og mener at kampen mot terrorisme må prioriteres høyt igjen. Han påpeker at selv om IS ble beseiret på bakken, så lever bevegelsen videre, spesielt på nettet.

-Hamas’ terroroffensiv mot Israel 7. oktober var et enormt motivasjonsløft. Så var det plutselig et nytt prosjekt å jobbe med for IS. Det ble et krystalliseringspunkt, selv om IS sin hovedsak ikke er Palestina. For IS handler det om en global religionskrig, ikke bare mot jøder, men mot alle «vantro», sier Peter R. Neumann, som understreker at det blir interessant å se hvor nær forbindelsen var mellom IS og syreren, terroristen fra Solingen. Kom han i kontakt med IS i Syria eller skjedde radikaliseringen kun i Tyskland?

Peter R. Neumann etterlyser også en dyptgående debatt om migrasjon og integrering.

-Det er mennesker som er veldig dårlig integrert her i Vest-Europa. Vi har i utgangspunktet to alternativer: Enten øker vi integreringsinnsatsen for at disse menneskene ikke skal radikaliseres – eller så må vi trekke den konklusjon at vi ikke kan ta imot så mange mennesker. Det er den store avgjørelsen samfunnet må ta.

Neumann tror heller ikke det hjelper å diskutere våpenforbudssoner og bladlengde på kniver…

-Dette er helt på siden av poenget. IS sier selv at de ikke bryr seg om hvordan de dreper de ‘vantro’. Hvis du ikke har kniver tilgjengelig, kjører du i stedet en bil inn i en folkemengde, eller setter fyr på noe. Denne utfordringen handler ikke om lengden på kniver, men om hva som foregår inne i hodet på folk.

Kampen mot fascisme

I den grad ord betyr noe er det ikke vanskelig i sum å si seg enig med professor Peter R. Neumann. På samme tid er det all grunn til å forkaste begrepet «kampen mot terror». Begrepet spiller åpenbart på «The War on Terror«, initiert av USA under Bush-administrasjonen i kjølvannet av 11. september 2001.

Problemet med begrepet er at terror i seg selv er en følelse, og at begrepet dermed adopteres av selv radikale islamister. Man trenger ikke se lenger enn til krigen mellom Israel og Hamas. Til tross for det mest bestialske angrepet på jøder siden Holocaust, tok det ikke lang tid før Hamas-supportere var i gang med påstanden «Israel bedriver terror». Begrepet er ikke egnet til å beskrive hvilken kamp det er Israel står i.

Det vi derimot bør bedrive kamp mot, er fascisme i alle dens former, inkludert den islamske. Kampen mot fascisme er en langt tydeligere og presis kamp som viser til fulle hva Vesten står overfor ved masseimport av mennesker med disse verdiene og tankesettene i bagasjen.

Andreas C. Halse skrev i Aftenposten i 2018 at «venstresiden må klare å gjenkjenne fascisme, uansett hvilken form den tar, og reagere deretter».

Rike stater bruker betydelige midler på å spre sin ekstreme ideologi over hele verden, delvis gjennom å bruke milliardbeløp på å finansiere koranskoler og radikale moskeer.

Ideologiens brutalitet kombinert med styrken i form av overbevisningskraft og økonomiske ressurser gjør den både farlig og mektig.

Ofte fremstilles denne islamismen som en motsats til fascismen vi nå ser på fremmarsj i Europa.

Jeg tror det er feil analyse. Jeg mener derimot at disse ideologiene ligner såpass mye på hverandre at vi på venstresiden burde anse dem som to sider av samme sak. Hatet mot alle som er annerledes, mot kvinner, mot alle som ikke tror og alle som ikke innordner seg, er sentrale kjennetegn som preger begge leire.

Venstresiden må klare å gjenkjenne fascisme, uansett hvilken form den tar, og reagere deretter.

Det er klart vi bør gjenkjenne og kjempe imot den islamske fascismen, enten den knivdreper eller marsjerer i tusentalls i gatene. De iranske myndighetene, Det muslimske brorskap, al-Qaida, Taliban, Hamas, Hizbollah, IS står alle for en voldsideologi som er stikk i strid med sekulære, demokratiske vestlige verdier. Kall det hva det er.

Hovedillustrasjon: Skjermbilde DW/YouTube