Innvandring

Norsk statsborger var Hamas-leder – drept av IDF

Det israelske forsvaret og Hamas selv bekrefter i dag at den norske statsborgeren som ble eliminert av IDF var Hamas-leder. Familien nekter for at Wassem Hazem var Hamas-leder og terrorist, men påstår han var bygningsarbeider. Bilder av Hazem i sosiale medier vitner om at han var alt annet enn "en vanlig gutt". 

Wassem Hazem, leder for Hamas i Jenin, ble eliminert under terrorbekjempelse i det nordlige Samaria-området. Han ble identifisert sammen med en terrorcelle i et kjøretøy i området.

Hazem var involvert i å gjennomføre og lede skyte- og bombeangrep, og fortsatte kontinuerlig terrorvirksomhet i Judea og Samaria-området, melder IDF på X.

Video viser det målrettete angrepet mot Hamas-lederen i Jenin, og faren til terroristen Wassem Hazem bekrefter til både VG og Telemarksavisa at det er hans sønn som er drept.

– Min sønn var ingen terrorist. Han var en vanlig person som jobbet i et byggefirma. Han forsøkte å få kona til Norge, men fikk avslag tre ganger. Derfor flyttet han tilbake til Vestbredden, sier faren i Skien.

Han avviser også at sønnen var lokal Hamas-leder.

(…) Ifølge skattelistene hadde mannen bostedsadresse i Skien, så seint som i 2022, skriver Telemarksavisa.

Faksimilen fra VG viser «Skiens-mannen» slik han framstilte seg på sin egen Instagramkonto før han ble drept.

Palestinian Media Watch (PMW) har en noe mer sarkastisk tilnærming på X:

Norsk statsborger og leder av Hamas i Jenin Wesam Khazem ble i dag drept av Israel i et kontraterrorangrep. Familien hans i Norge fortalte @vgnett at han var ikke en terrorist: «Min sønn var ikke en terrorist. Han var en vanlig person som jobbet i et byggefirma.» Vi kan sjekke. Her er bildet hans. Dette var hans byggeverktøy. Hva var det han egentlig bygde? spør PMW.

I skrivende stund er det nok et håpløst innlegg på Dagsnytt 18 på NRK. Det kan kort oppsummeres at de prøver å kommentere noe man ikke vet noe om, bare at de er imot Israel. Gjengitt på rappen: Problemet er visstnok den tapte generasjon som aldri har opplevd noe annet enn diktatur og terror og der våpen var det eneste man kunne opprette respekt med.

Men dette var jo en norsk statsborger, han må jo da ha bodd i Norge først? Tapt generasjon?

Hvorfor er ikke statskanalens journalister og innhentede kommentatorer forferdet over det faktum at vi har gitt statsborgerskap til en terrorleder?

Ingenting overrasker lenger.

Hovedillustrasjon: Palestinian Media Watch (med tillatelse)